SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Identifikacija prodajalca

skladno z določbo 43a. člena Zakona o sodnem registru:

Podatki o podjetju, ki skrbi za delovanje, upravljanje in izvajanje spletne strani www.astor.si in b2b.astor.si:

Naziv:

ASTOR, PRODAJA IN STORITVE, D.O.O.

Naslov:

OB SAVINJI 167, 3313 POLZELA

Status:

Pravna oseba

Pravno organizacijska oblika:

Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o

DDV ID:

SI44770375

Matična številka:

6751717000

Datum registracije za DDV:

22.01.2015

Urad DURS:

DU Celje

Sodišče:

Celje

Osnovni kapital:

7.500,00 EUR


Aktivni transakcijski računi:

Št. računa

Banka

Odprt

61000-0009309146

Delavska hranilnica

09.12.2014

 

Naši kontaktni podatki:

Elektronski naslov

   

Info[at]astor.si

Info[at]dingogear.si

Halo[at]fuzzyard.si

Telefonska številka

 

 

041 449 054 (Katja)

040 821 421 (Tadej)

 

 

Naše spletne strani:

ASTOR

DINGO GEAR

FUZZYARD

https://astor.si

https://b2b.astor.si

https://dingogear.si

https://fuzzyard.si

Za lažjo razumljivost delovanja spletne trgovine, vam v nadaljnjem besedilu podajamo splošne pogoje poslovanja.

Uporabnik spletne trgovine b2b.astor.si je lahko samo pravna oseba, ki kupuje izdelke za namene nadaljnje prodaje lastnim kupcem. V spletno trgovino se lahko uporabnik prijavi samo kot pravna oseba. Ta pravna oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago za namene njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

PRIJAVA

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po potrditvi obiskovalec postane uporabnik z uporabniškim imenom in geslom, s katerima lahko ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa tudi do svojega računa oziroma pridobi pravico do nakupa. Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika, ter poslovni odnos med upraviteljem in uporabnikom.

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če ni to drugače zapisano. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku. V kolikor je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bomo o tem obvestili in vam ponudili možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bomo tudi navedli. Izdelka ne bomo prodali po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, v kolikor je bil kupec o nastali napaki pravočasno obveščen. Pridružujemo si pravico, da napako popravimo v roku treh delovnih dni od dne, ko je bilo naročilo oddano. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike izdelkov so simbolične, ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

NAROČANJE

Na internetni strani b2b.astor.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije produktov. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Kupec lahko odda naročilo po elektronski pošti, preko telefona ali preko spletne trgovine.
Za nakupovanje preko spleta mora obiskovalec spletne strani najprej opraviti registracijski postopek. Z registracijo pridobi uporabniško ime ter geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa (profila). Registracija je pogoj za oddajo naročila. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme strankino naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti blaga, prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.

ODPREMA

Izdelke, naročene v spletni trgovini, dostavljajo naši pogodbeni partnerji DPD, GLS in Pošta Slovenije. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije in Hrvaške. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši predvsem v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah in tudi mobilno telefonsko številko. V kolikor dostava ni bila uspešna oziroma ste bili v času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa jih lahko pozneje pokličete in se sami dogovorite za nov čas dostave ali morebitno spremembo dostavne lokacije.

Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov žal ne moremo povrniti.
Izdelke iz naše ponudbe najpogosteje dostavljamo preko pogodbenih parnerjev GLS in DPD. Omenjeni dostavni službi uporabljata storitev sledenja paketa. Priporočljivo je, da ob naročilu navedete telefonsko številko, na kateri ste vedno dosegljivi, saj vas bodo zaradi lažjega prevzema predhodno tudi poklicali.

STROŠKI DOSTAVE

Za nakupe do 100 EUR brez DDV znašajo stroški dostave 5,00 EUR (velja za vse dostavne službe), za nakupe nad 100,00 EUR brez DDV, pa je pakiranje in odpošiljanje naročenih izdelkov brezplačno.

PLAČILO

Naročeno blago lahko kupec plača:

a) po predračunu
V kolikor ste se odločili za plačilo po predračunu, vam bomo v najkrajšem času poslali predračun z vsemi podatki. Takoj, ko bomo prejeli nakazilo na naš transakcijski račun, bomo vaše naročilo realizirali. Šteje se, da je naročilo dokončno potrjeno, ko je kupnina po predračunu plačana. Od tega trenutka dalje teče rok za dostavo.

a) v dogovorjenem plačilnem roku
V kolikor imate z nami sklenjeno pogodbo o poslovanju in dogovor o odlogu plačila, boste plačilo izvedli v roku navedenem na prejetem računu. Pošiljka bo odposlana najkasneje v roku 24-48 ur.

DOBAVNI ROK

Za dobavo izdelkov večinoma potrebujemo 2-4 delovne dni, v kolikor katerega od izdelkov ni na zalogi pa 7-10 delovnih dni.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILA BLAGA

Kupcu pripada pravica, da v osmih (8) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu nas mora kupec najkasneje v 8-ih dneh od prejetja blaga obvestiti po pošti na ASTOR, d. o. o., Ob Savinji 167, 3313 Polzela, ali po elektronski pošti na naslov info@astor.si, blago pa nepoškodovano vrniti v 8 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga v 8-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 8-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne količine ali pa izdelek kakorkoli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Prodajalec ne odgovarja za skrite napake izdelka in ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.
Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo in računom. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!
V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu prodajalec izplača kupnino brez stroškov poštnine in mu jo nakaže na njegov bančni račun.
V primeru neupravičene reklamacije, prodajalec kupcu vrne izdelek in mu zaračuna stroške vračila.

GARANCIJE

Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

PRITOŽBE

Ker spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, imamo učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko na nas obrnete preko telefonske številke 040/821-421 ali preko elektronske pošte info@astor.si. Po prejemu pritožbe vas bomo najkasneje v petih delovnih dneh obvestili kako dolgo jo bomo obravnavali in vas vseskozi obveščali o poteku postopka. Zavezujemo se tudi, da si bomo prizadevali po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike izdelkov in grafika ter ostali nenašteti elementi prikazani v spletni trgovini so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj internetne prodaje ASTOR d.o.o. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja b2b.astor.si zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • naziv pravne osebe,
  • ime in priimek osebe pooblaščene za naročanje
  • naslov pravne osebe,
  • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime),
  • kontaktna telefonska številka,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu b2b.astor.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Upravitelj ASTOR d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj internetne prodaje ASTOR d.o.o. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (GLS, DPD in Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov in telefonsko številko za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih ASTOR d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja ASTOR d.o.o..